Het gooien van boomstammen en het gooien met eten. Het is bizar wat voor wedstrijden er in de Highland Games in Schotland worden gehouden. Maar het land heeft nog veel meer ongewoons. Je kunt via internet eenvoudig hotels vergelijken in Schotland. De prijzen van een hotelkamer in dit land kunnen dagelijks veranderen. Zeker in het hoogseizoen is het belangrijk om te zoeken naar last-minute aanbiedingen en voordelige kamer-kortingen.

Gaelic

De Schotten zien zichzelf als een natie met een eigen vlag en een eigen taal (Gaelic). Hier kunt u op dezelfde dag kijken naar walvissen op zee en naar herten en adelaars in de bergen. Het land heeft moerassen, bossen, meren en veel bergen. In Schotland worden elk jaar van mei tot september wel honderden Highland Games gehouden, dat zijn de Olympische Spelen van Schotland. Hier gooit men in een kilt met boomstammen, rotsen, strobalen, rubberen laarzen, schapen Dummies en zelfs haggis. Haggis is het nationale gerecht en zijn de ingewanden van schapen. Verder gaat men nog dansen met zwaarden, touwtrekken en doedelzak spelen. In Schotland kan men ook erg vet eten krijgen. Te denken is aan een gefrituurde reep of gefrituurde bolletjes boter.

Graffiti kasteel

Sinds 2009 staat er in Glasgow een graffiti kasteel. Het gips om het oude kasteel was eerst bedoeld voor renovatiewerkzaamheden, maar beviel de Graaf van Glasgow zo goed dat hij het heeft laten staan. Het gips is door Braziliaanse kunstenaars omgetoverd tot een waar kunstwerk. Het kasteel in Ayrshire is in 2014 officieel geopend voor bezoekers en is tot nu toe erg populair. Schotland heeft de kortste lijnvlucht ter wereld. De afstand van slechts 2,8 kilometer wordt gemiddeld in twee minuten afgelegd. Zeven keer per week vliegt het Schotse Loganair acht passagiers van eiland naar eiland. De prijs voor een ticket kost ongeveer 25 euro en er is zelfs een certificaat als souvenir. Een stekelige distel is een nationaal symbool, dat siert zowel het rugby team en de politiekorpsen. Het verhaal gaat dat in de 13e eeuw een groep Schotse krijgers sliepen en wakker werden door een Viking die met zijn blote voeten in een distel stapte.Stedentrip naar Groot Brittannië

Wanneer jij een weekendje weg naar Engeland boekt heb je veel keuze te maken. Ga ik per auto, trein, boot of vliegtuig? Een hotelkamer in Groot Brittannië is doorgaans niet heel voordelig. Je kunt via bijvoorbeeld Expedia of Booking.com de prijzen van veel verschillede accommodaties bekijken, vergelijken en direct een aanbieding reserveren. Het advies is om altijd goed te kijken naar de voorwaarden voor parkeren, inchecken, uitchecken en ontbijt. Soms kun je ook een bepaald verzorgingstype selecteren, zoals halfpension of volpension. Wil je maximaal genieten van je citytrip naar Engeland? Kies dan voor een hotel met all-inclusive verzorging.

Hotelkamers vergelijken?
Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de omschrijving van de hotelkamers. Zo weet je precies wat jij in Schotland kunt verwachten. Wees niet al te kritisch. In dit gebied vind je niet de meest luxe accommodaties. Kijk goed naar het aantal m2 van de kamer. Een te kleine kamer is voor 1 nachtje niet zo’n probleem, maar ga je een weekendje weg dat wil je wellicht iets meer comfort.